تابع CEILING

تابع CEILING شباهت زیادی با تابع MROUND دارد با این تفاوت که تابع CEILING همواره ورودی اول را به  نزدیک‌ترین مضرب ورودی دوم گرد نمی‌کند و عموما رو به بالا گرد می‌کند.

 

ورودی های تابع ceiling

این تابع دو ورودی به شرح ذیل دارد.

  • عددی که می‌خواهیم آن را گرد کنیم.
  • عددی که قرار است خروجی مضربی از آن باشد.

 

خروجی تابع ceiling

اگر ورودی اول مضربی از ورودی دوم باشد، همان عدد به‌عنوان خروجی نمایش داده می‌شود در غیر این صورت  متناسب با علامت‌های دو ورودی یکی از سه حالت زیر برای خروجی ایجاد می‌شود.

  • اگر دو ورودی هم علامت و مثبت باشند، همواره عدد اول به سمت عدد بزرگ‌تر و دورتر از صفر گرد می‌شود، برای مثال حاصل فرمول =CEILLING(22,3) برابر با ۲۴ است. (درست است که عدد ۲۲ به عدد ۲۱ نزدیک‌تر است، ولی همواره در این حالت خروجی از عدد صفر دورتر می‌باشد)
  • اگر دو ورودی هم علامت و منفی باشد؛ همواره عدد اول به سمت عدد کوچک‌تر و دورتر از صفر گرد می‌شود؛ برای مثال حاصل فرمول =CEILLING(-22,-3) برابر با ۲۴- است. (درست است که عدد ۲۲- به عدد ۲۱- نزدیک‌تر است، ولی همواره در این حالت خروجی از عدد صفر دورتر می‌باشد)
  • اگر ورودی اول منفی و ورودی دوم مثبت باشد، همواره حاصل خروجی عدد بزرگ‌تر و نزدیک به صفر است. برای مثال حاصل فرمول =CEILLING(-23, 3) برابر با ۲۱- است. (درست است که عدد ۲۳- به عدد ۲۴- نزدیک‌تر است، ولی در این حالت خروجی به عدد صفر نزدیک‌تر می‌باشد)

درباره‌ی امید معتمدی

محقق، مدرس، نویسنده و مشاور در حوزه تحلیل داده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.